10 hotel pokok terbaik di dunia

10 hotel pokok terbaik di dunia

Apabila merancang perjalanan, pemilihan hotel adalah antara perkara yang penting. Setiap dari kita mengambil perkara ini dengan sangat serius, memilih lokasi dan status dengan teliti, kerana penginapan yang baik mempengaruhi betapa selesanya percutian anda. Mercu hotel penuh dengan pelbagai tawaran untuk semua selera dan pilihan, dan untuk menarik perhatian pelanggan, pemilik sering menunjukkan keajaiban imaginasi sebenar. Contohnya, siapa tidak mahu menginap di bilik yang selesa yang terletak tepat di atas pokok! Oleh itu, kami mencadangkan anda untuk menikmati koleksi hebat terbaik hotel di atas pokok dari seluruh dunia.

Treehotel (Lapland, Sweden)

10 hotel pokok terbaik di dunia

Hotel ini dibina daripada struktur aluminium ringan yang dilapisi dengan kaca cermin. Setiap biliknya dibuat daripada kayu, dan dari tingkapnya terbentang pemandangan yang menakjubkan, meluas beberapa kilometer.

Rumah Pokok Manali Cottages (Kullu, India)

10 hotel pokok terbaik di dunia

Di kawasan hotel keluarga ini di lembah India Kullu terdapat sebuah pondok pokok yang menawan, dikelilingi dengan ladang buah-buahan dan pelbagai tumbuhan.

Kastil di Pohon (Departe­men Dordogne, Perancis)

10 hotel pokok terbaik di dunia

Hotel ini tidak hanya memiliki rumah pohon, tetapi juga memiliki kastil-kastil lengkap di mana anda dapat menikmati keindahan alam yang menakjubkan dan hidangan lezat dari masakan tempatan.

Hapuku Lodge (Kaikoura, New Zealand)

10 hotel pokok terbaik di dunia

Susunan rumah pokok yang lengkap dibina di bandar Kaikoura pada ketinggian 10 meter. Anda boleh memilih bilik dengan pemandangan gunung atau Lautan Pasifik.

Pezulu Tree House Game Lodge (Hoedspruit, South Africa)

10 hotel pokok terbaik di dunia

Semua peminat safari dan ekopelancongan akan menghargai hotel ini di salah satu taman perlindungan peribadi di Afrika Selatan.

Rumah Pokok Lodge (Puerto Viejo de Talamanca, Costa Rica)

10 hotel pokok terbaik di dunia

Di antara hutan yang subur tersembunyi harta sejati bagi setiap pelancong — rumah pokok dua tingkat, di satu sisi terletak taman perlindungan alam liar Gandoca-Manzanillo, dan di sisi lain — Laut Karibia.

Chole Mjini Lodge (Pulau Mafia, Tanzania)

10 hotel pokok terbaik di dunia

Di dalam pondok pokok yang menakjubkan ini, adalah sangat menyenangkan menikmati ketenangan dan harmoni, berehat dari keadaan kesibukan dunia.

Hotel Menara Amazon Ariau (Amazonas, Brazil)

10 hotel pokok terbaik di dunia

Di antara hutan yang tebal di Amazonas, di tepi kanan Sungai Rio Negro, terdapat 7 menara kayu hotel unik, di mana bilik-biliknya dibina di atas pancang dan mencapai tahap pokok-pokok.

Point Pondok Pokok (Issaquah, Amerika Syarikat)

10 hotel pokok terbaik di dunia

Di dalam hutan yang indah di Washington State, di sudut terpencil alam semula jadi, di tengah-tengah paku pakis dan lumut, lima rumah pokok yang selesa dicipta, di mana anda boleh merasai ketenangan dan rehat yang tenang. Di pusat pembelajaran hotel ini, pelbagai acara budaya diadakan secara berkala, yang didedikasikan kepada pemuliharaan alam sekitar.

Kampung Saraii (Wirawila, Sri Lanka)

10 hotel pokok terbaik di dunia

Pemilik hotel menawan ini telah memperoleh ijazah MBA di Amerika Syarikat, dan dia memposisikan rumah pokoknya sebagai tempat yang membantu merasai keseimbangan antara kehidupan dan alam. Pilihan yang hebat untuk ekopelancongan, yang hanya akan meninggalkan kenangan yang paling hangat.

Pilih bahasa anda

Pilih mata wang anda

Jika harga yang berkenaan akan ditukar kepada, dan ditunjukkan dalam, mata wang yang anda pilih. Mata wang yang anda bayar mungkin berbeza berdasarkan tempahan anda dan bayaran perkhidmatan juga mungkin dikenakan.