Pembukaan resor JW Marriott Maldives Resort & Spa

Pembukaan resor JW Marriott Maldives Resort & Spa

Rangkaian hotel JW Marriott yang merupakan sebahagian daripada kumpulan Marriott International, Inc., dengan sukacitanya mengumumkan pembukaan resort JW Marriott Maldives Resort & Spa di pulau Vagaruh di atol Maladewa Shaviyani. Ini adalah hotel pertama jenama terkenal JW Marriott di sudut surga planet ini. Anda boleh tiba di resort baru ini hanya dalam masa 55 minit dengan hidroplan dari ibu negara, Male.

Pembukaan resor JW Marriott Maldives Resort & Spa

Pengunjung akan dijemput dengan 60 vila yang luas, dengan vila yang paling kecil mempunyai kira-kira 235 meter persegi, setiap satu dilengkapi dengan kolam renang peribadi dan beranda untuk mandi matahari. Vila-vila air dua tingkat dan satu tingkat dengan kolam renang didirikan di atas tiang di dalam air yang jernih di Lautan Hindi. Dari sini, anda dapat menikmati pemandangan matahari terbit dan matahari terbenam yang indah. Vila-vila tepi pantai yang juga dilengkapi dengan kolam renang menghadap ke pantai dengan pasir putih bersih. Vila tepi pantai dua tingkat dengan kolam renang sesuai untuk kumpulan besar atau keluarga: setiap tingkat mempunyai ruang tamu, bilik tidur, dan bilik mandi sendiri. Reka bentuk dalaman terinspirasi oleh alam sekitar dan budaya tempatan, yang tercermin dalam palet warna yang dipilih dan bahan yang digunakan. Atap jerami yang melengkung menyerupai bot nelayan tradisional yang terbalik, dengan burung bangau putih duduk di atasnya, sementara kepala mereka condong ke dalam air.

"Kami sangat gembira dengan pembukaan hotel pertama JW Marriott di tempat yang benar-benar menakjubkan ini," kata Mitzi Gaskins, Naib Presiden Pembangunan Global jenama. "Dengan mengambil filosofi keseluruhan sebagai asas, kami berusaha untuk mencipta semua kemudahan bagi tetamu kami agar mereka dapat menikmati perkhidmatan yang berkualiti bersama orang yang tersayang dan berehat tidak hanya tubuh tetapi juga jiwa mereka."

Pembukaan resor JW Marriott Maldives Resort & Spa

Pilihan untuk tetamu termasuk gimnasium terletak di laguna, pavilion pantai untuk aktiviti luar, latihan kekuatan dan kardio harian dengan instruktor, yoga, senam dan latihan pernafasan. Dan tentu saja, pusat spa berjenama Spa by JW, di mana setiap orang pasti dapat memilih rawatan yang sesuai untuk mereka.

JW Marriott Maldives Resort & Spa tidak lupa akan para gourmand: khusus bagi mereka, terdapat lima restoran di dalam hotel yang menawarkan pelbagai menu untuk semua selera. Di sini, hidangan tradisional dari laut Maldives dan masakan Thai eksotik boleh dinikmati di kafe di atas pohon, pizza dari pelebur kayu dan hidangan Jepun teppanyaki, serta setiap hari bahan makanan segar dari ladang hotel sendiri. Tetamu dijemput dengan tiga bar dengan senarai wain dari lebih daripada tiga ratus label wain dari Dunia Lama dan Dunia Baru, serta menu bar yang menawarkan vodka Jepun sake dan koktel eksklusif berasaskan mana-mana daripada 98 jenis rum. Bagi mereka yang lebih suka keselesaan vila peribadi, penghantaran sekitar jam disediakan dengan pantas.

Pembukaan resor JW Marriott Maldives Resort & Spa

Kanak-kanak pasti akan teruja dengan kelab kanak-kanak Little Griffins dengan taman permainan berbentuk kapal bajak laut 13 meter, kawasan tidur, tempat makan, bilik permainan, dan bilik darjah di mana tetamu kecil dapat bermain dengan riang dan berfaedah. Di resort ini terdapat kolam renang besar hanya untuk dewasa tepi pulau Vagaruh, serta sebuah rumah kelab dengan bilik cerutu, syisha, dan meja biliard.

Hanya beberapa meter dari pulau terdapat terumbu karang di mana tetamu JW Marriott Maldives Resort & Spa dapat menikmati keindahan fauna laut yang kaya. Seorang ahli biologi laut tempatan menjaga ekologi terumbu karang, serta mengatur aktiviti menyelam, snorkeling, dan hiburan air lain. Pantai-pantai putih yang memukau berpadu dengan reka bentuk yang dipikirkan dengan teliti dan budaya unik Maladewa menjanjikan penginapan yang tak terlupakan!

Tentang JW Marriott Hotels & Resorts

JW Marriott adalah sebahagian daripada kumpulan Marriott International — rangkaian hotel dan resort mewah di seluruh dunia. Setiap hotel yang menerima pelbagai anugerah menawarkan perkhidmatan JW Treatment kepada tetamu, sesuai untuk pelancong yang keterlaluan dan berpengetahuan. Penginapan sebenar mewah dicipta oleh mereka yang hidup dengan apa yang mereka cintai, dan hotel-hotel JW Marriott menjanjikan pengalaman yang tidak terlupakan. Tetamu boleh menikmati program dan tawaran yang diilhamkan oleh idea kesedaran, membenarkan mereka untuk kekal sihat, bertenaga, dan menikmati setiap detik sepenuhnya. Kini, jenama hotel JW Marriott mempunyai lebih dari 85 hotel di lebih daripada 25 negara dan kawasan di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut, layari situs web, serta halaman di Instagram dan Facebook. Rangkaian JW Marriott adalah peserta dalam program kesetiaan pelancong Marriott Bonvoy, yang menggabungkan program Marriott Rewards®, The Ritz-Carlton Rewards®, dan Starwood Preferred Guest® (SPG). Dalam program ini, tetamu hotel mendapat pelbagai keistimewaan dan perkhidmatan dari menu Marriott Bonvoy Moments, serta peluang untuk mengumpul mata ganjaran dan menggunakan mereka untuk menggaji penginapan di hotel rangkaian atau mendapatkan status Elite. Sertai program tersebut atau ketahui lebih lanjut: MarriottBonvoy.marriott.com.

Tentang Marriott International

Pusat utama Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR) terletak di Bethesda, Maryland, Amerika Syarikat. Marriott International mempunyai 30 jenama global dan lebih daripada 7000 hotel di 132 negara dan kawasan di seluruh dunia. Marriott terlibat dalam pengurusan langsung, serta membuat perjanjian francis dan melisensikan hotel dan resort persendirian di seluruh dunia. Saat ini syarikat telah menggabungkan program kesetiaan Marriott Rewards®, The Ritz-Carlton Rewards®, dan Starwood Preferred Guest® (SPG) dalam satu program kesetiaan Marriott Bonvoy. Maklumat lanjut boleh didapati di laman web , berita terkini di laman web . Ikut berita di Facebook, @MarriottIntl di Twitter, dan Instagram.

Pilih bahasa anda

Pilih mata wang anda

Jika harga yang berkenaan akan ditukar kepada, dan ditunjukkan dalam, mata wang yang anda pilih. Mata wang yang anda bayar mungkin berbeza berdasarkan tempahan anda dan bayaran perkhidmatan juga mungkin dikenakan.